Вторият турнир от Големия шлем в тениса - Ролан Гарос, ще

...
Вторият турнир от Големия шлем в тениса - Ролан Гарос, ще
Коментари Харесай

"Ролан Гарос" бе преместен през есента

Вторият шампионат от Големия шлем в тениса -  " Ролан Гарос ", ще се организира през есента поради пандемията от ковид. Откритото състезание на Франция трябваше да се играе от 24 май до 7 юни, само че уредниците оповестиха, че е преместено за интервала 20 септември - 4 октомври. Това значи, че " Ролан Гарос " ще стартира единствено седмица след завършването на US Open и ще стане последният шампионат от Големия шлем през 2020 година Промяната ще засегне редица други шампионати, измежду които е и " София Оупън ", който би трябвало да се организира от 28 септември до 4 октомври. В същия интервал е и " Лейвър Къп ". 

Всички професионални тенис шампионати са прекъснати най-малко до 20 април поради ковид. Организаторите на " Ролан Гарос " оповестиха, че решението за отсрочване на шампионата идва от френската федерация по тенис.

" Настоящите ограничения вършат невероятно да продължим с плануваните дати. Целият свят е повлиян от рецесията, провокирана от COVID-19. За да осигури здравето и сигурността на всички, които вземат участие в организацията на шампионата, френската тенис федерация взе решение да го отсрочи за интервала 20 септември - 4 октомври. Въпреки че никой не може да планува каква ще е обстановката на 18 май, актуалните ограничения за карантина вършат невероятно продължаването на подготовката. Отлагането е единствената алтернатива, която ще разреши провеждането на шампионата. Решението е взето и в полза на тенисистите, чийто сезон към този момент бе злепоставен, както и на многото почитатели ", се споделя в известието.

Президентът на френската тенис федерация Бернар Гюдичели съобщи: " Взехме мъчно, само че самоуверено решение в тази невиждана обстановка. Действаме отговорно и би трябвало да работим дружно в борбата за обезпечаване на здравето и сигурността на хората. "

По-рано тази седмица женската тенис асоциация (WTA) анулира всички шампионати до 2 май. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР